РазчáнЧени снáЖки

gallery/3.2.1-gravitatsionni-i-silovi-dvizhenya-blog-300-200

Вниквайки в съдържанието, например на физическите упражнения, виждаме, че те са съставени от движения, чиято цел е преодоляване на някакво съпротивление или препятствие. Всяко движение изисква минимум... (към статията)

gallery/3.2.2-instrument-3-olekoteni-dvizhenya-i-pozitsii-blog-300-200

От една страна човешкото тяло е изправено пред неизбежната необходимост да противодейства и да преодолява външни сили. От друга страна човешкото тяло винаги ще се стреми към удоволствие и привлекателност. ... (към статията)

gallery/3.2.3-samostoyatelno-izgrazhdane-na-olekoteni-dvizhenya-blog-300-200

Базовата точка представлява елементарна двигателна дейност. Неината пряка задача е да зададе ритъм на ставно-мускулната сетивност, а косвената - да зададе ритъм на комуникацията между сетивността и рефлексите.... (към статията)

gallery/3.2.4-olekotena-pozitsiya-na-ezika-blog-300-200

В момента, докато четеш най-вероятно си със затворена уста. В това положение обърни внимание къде е разположен езика ти: ниско долу в устата или е долепен към небцето. Ако езикът ти е долепен към небцето

... (към статията)

gallery/3.2.5-olekoteno-navezhdane-na-glavata-blog-300-200

Много двигателни дейности позволяват движение на главата без преместване на врата. Това е олекотено навеждане на главата спрямо врата. То се състои в завъртане на главата напред и назад около ...

(към статията)

gallery/3.2.6-olekoteno-sarfirane-blog-300-200

Първата базова точка е олекотената поддръжка на устройството. Ръката се повдига толкова, че устройството да влезе в зрителния диапазон. Ако все пак има вероятност тялото да рухне заради липса на лакътна опора... (към статията)

gallery/3.2.7-olekoteno-hodene-blog-300-200

При ходенето участва цялата опорно-двигателна система и цялото тяло. Главата отговаря за пространствения координация. Вратът балансира главата. Ръцете правят размах за да компенсират завъртането ...

(към статията)

gallery/3.2.8-olekoteno-stoene-prav-blog-300-200

При олекотеното стоене прав, цялата тежест на тялото се предава през опорно-двигателната система към две опорни точки – от стъпалата към настилката. Това осигурява баланс и стабилност на тялото без да предизвиква натиск... (към статията)

gallery/3.2.9-olekoteno-navezhdane-na-tyaloto-blog-300-200

Обикновено таза се разглежда като част от краката, но физиологически той е част от торса. Това означава, че таза трябва да следва движенията на торса, а не на краката. Превиване на кръста се получава когато таза следва движенията на ... (към статията)

gallery/3.2.10-olekoteni-dvizhenya-v-kulinaryata-i-nyakoi-profesii-blog-300-200

Олекотените движения, които могат да се ползват докато ръцете извършват работата си, започват с начина на стъпване, т.е. с начина, по който се предава тежестта на тялото върху външна опора ...

(към статията)

gallery/3.2.11-moyata-top-3-klasatsiya-olekoteni-dvizhenya-i-pozitsii-300-200

Олекотена позиция на езика при затворена уста – харесва ми заради това, че езика, опрян в небцето освобождава мускулите на долната челюст от нефункционални напрежения ми помага да се усмихвам. Попада на първа позиция заради... (към статията)