РазчáнЧени снáЖки

Олекотено сърфиране

gallery/3.2.6-olekoteno-sarfirane-blog-800-500

Основното положение на ръцете, продиктувано от земната гравитация, е те да са спуснати отстрани на тялото.

 

При четене от мобилно устройство, ръката, която държи апарата се позиционира така, че подмишницата да се подпира в торса. По този начин се преодолява влиянието на гравитацията и се увеличава издържливостта на ръката.

 

Описаната позиция позволява продължително четене от мобилния – на практика докато врата се схване.

 

За да се олекоти маниера на мобилно сърфиране се ползват две базови точки. Първата е поддръжката на устройството. Ръката се повдига толкова, че устройството да влезе в зрителния диапазон без главата да се изнася пред торса. Ако все пак има вероятност тялото да рухне заради липса на лакътна опора се ползва облакътяване върху другата ръката. Тя от своя страна се опира върху гърдите.

 

Втората базова точка е промяната на зрителната линия. Това става чрез завъртане на главата около оста, която свързва ушите. Чрез подобно накланяне на главата се увеличава зрителния диапазон без врата да участва в поемане на тежестта на главата и да се образува «диамантена гърбица».

 

Какво получаваме от природата при олекотено сърфиране?

 

1) Увеличаване на физическата издръжливост на тялото.

 

2) Намалява необходимостта от подпиране.

 

3) Предпазване от натиск на органите в горната част на тялото.

 

4) Жлезите, вътрешните органи и системите – нервна, кръвоносна, лимфна, работят без допълнителен натиск по време на сърфирането.

Разчанчени снажки

...

 

Имате ли впечатление за това на каква височина повдигате мобилния си
докато гледате в него?